Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо няма да се яви на пресконференцията преди дербито с Интер в събота. Португалецът не остана никак доволен след загубата от Болоня, като обвини съдията Лука Пайрето, че е дал няколко незаслужени жълти картони на негови играчи, заради които те няма да могат да играят в сблъсъка с „нерадзурите“.

По тази причина Моуриньо ще има доста проблеми с подбора на състава за мача с шампионите. Лоренцо Пелегрини и Леонардо Спинацола са трайно контузени и ще отсъстват до Нова година. Стефан Ел Шаарауи също получи травма по време на двубоя с Болоня, докато Гонсало Вийяр и Феликс Афена-Гиян дадоха позитивни тестове за COVID-19.

Тами Ейбахам и Рик Карсдорп са наказани заради натрупани картони. Именно това преля чашата на бившия треньор на Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, който явно е решил да изрази недоволството си като спре да говори пред медиите.

Известно е, че Моуриньо никога не е бил в особено добри отношения с италианските журналисти. Наскоро той заяви в едно радио предаване, че смята да започне да бойкотира пресконференциите преди мач.