Старши треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, е признал, че е нарекъл четвъртия съдия от мача срещу Кремонезе (1:2) Марко Сера лъжец. Това става ясно от показанията на португалеца пред Спортния апелативен съд при обжалването на наказанието му от два мача заради изгонването му във въпросния двубой след пререкание с четвъртия рефер. Санкцията беше потвърдена и така Специалния ще пропусне срещата със Сасуоло по-късно днес и градското дерби с Лацио.

Всичко започнало с това, че Моуриньо поискал обяснение от Сера за неотсъден фал срещу Мараш Кумбула от неговия състав.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Без дори да се обърне към мен, той провокативно ми обърна гръб и с очевидна надменност ми каза: „Отивай си вкъщи, отивай си вкъщи“. Попитах: „Какво?“, а той продължи: „Всички ти се подиграват. Винаги едно и също шоу, отивай си вкъщи“, обяснил наставникът в показанията си, цитиран от La Repubblica.

Той признал, че не бил сигурен дали с коментара си реферът е имал предвид феновете на Кремонезе или като цяло публичното мнение за него. При показването на червения картон Сера промърморил „Браво!“ на Моуриньо. С изгонването обаче не приключила цялата ситуация, тъй като след края на мача треньорът посетил съблекалнята на съдиите.

„Почуках на вратата, която беше отворена, и ми позволиха да вляза. Казах на Сера: „Идвам тук, за да ми се извиниш“. Той обаче отрече да е проявявал липса на уважение или да е казвал нещо срещу мен. След това му казах, че е лъжец, и добавих иронична шега: „Ти си от Торино“. Тогава той ми отвърна агресивно: „Знаех си, че идваш поради тази причина“, след което приключих разговора, повтаряйки, че е лъжец“, добавил Моуриньо, който признал, че всичко това не повлияло на развоя на мача, завършил със загуба с 1:2 за тима му, но подчертал, че Сера се отнесъл с него непрофесионално и го провокирал.