Старши треньорът на Рома - Жозе Моруриньо, беше във възторг след работата на неговите футболисти в реванша с Реал Сосиедад от 1/8-финалите на Лига Европа. „Вълците“ успяха да удържат нулевото равенство в Испания и след успеха с 2:0 в първия мач продължават напред към следващата фаза.

Специалния заяви, че тимът му може да не е най-добрият в света, но е много солиден.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

„Когато губиш с 0:2 е нормално у дома да рискуваш всичко, за да обърнеш нещата. Реал игра добре, а имаше и подкрепата на феновете си на този прекрасен стадион, но моите момчета дадоха всичко от себе си. Съперникът искаше да вкара гол в първите 15-20 минути, но не успяха. В същото време Дибала имаше един изстрел, който ми изглеждаше, че ще влезе. След това се защитавахме добре и разчитахме на контраатаки, като в нито един момент не спряхме да опитваме да отбележим, дори и когато ни притиснаха по-дълбоко. Затова пуснах и свежи хора като Ел Шаарауи и Ейбрахам. Искам да благодаря и на феновете на Рома, които пътуваха до тук, бяха набутани в тази клетка и страдаха с нас“, каза Моуриньо.

„Момчетата свършиха своята работа, моят принос е малък. Имахме доста проблеми. Неманя Матич не можа да играе, така че се наложи Вайналдум, който не бе играл шест месеца, да запише два поредни мача за три дни. Завръщаме се в Рим уморени, но горди от постигнатото. Подобен кураж и себераздаване - Белоти бе претърпял операция на ръката преди дни, Пелегрини имаше 30 шева на главата - това казва всичко. Може да не сме най-добрият отбор в света, но сме солиден тим“, продължи португалецът.

Накрая Специалния сподели очакванията си за следващия съперник, като междувременно разкритикува формата на турнира.

„Вече елиминирахме два класни съперника в лицето на РБ Залцбург и Реал Сосиедад. На 1/4-финал сме, но там има доста силни отбори и ще видим. В турнира има тимове, които, според мен, нямат място тук. Щом си елиминиран от дадено състезание, трябва да си отиваш у дома! Ако Лига Европа бъде спечелена от отбор, отпаднал от Шампионската лига, това ще бъде безмислено. Този турнир трябва да е за отборите, които са минали по целия път. Ето, Лацио няма да отидат в друг турнир, след като отпаднаха, нали? Така и трябва да бъде“, заяви Моуриньо.