Рома има амбициозен план да привлече в редиците си нападателя на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, разкри бившият защитник на "вълците" Фабио Петруци. Той заяви пред "Ретеспорт", че има вътрешна информация, че в момента шефовете на клуба правят всичко по силите си да доведат 38-годишния футболист на "Олимпико".

Допреди година Роналдо носеше екипа на Ювентус, но през лятото реши да си тръгне, за да се завърне в Манчестър Юнайтед. Макар да отбеляза 24 гола през сезона, той не успя да помогне на "червените дяволи" да завършат в топ 4 и не е особено щастлив от случващото се на "Олд Трафорд".

Изглежда от Рома искат да се възползват от тази ситуация и да опитат да привлекат Роналдо в състава си. В клуба са наясно, че това е трудна задача, имайки предвид, че тимът няма да играе в Шампионската лига, а и не е сигурно дали самият Роналдо ще е склонен толкова скоро да се завърне в Серия А.

От друга страна обаче Рома държи и няколко коза. Първият е, че начело на отбора е Жозе Моуриньо, който е в отлични отношения с Роналдо. Спортен директор е друг португалец - Тиаго Пинто, а американските собственици имат големи амбиции за клуба и са готови на сериозни инвестиции.

Междувременно, от Байерн Мюнхен опровергаха информациите за интерес към Роналдо.