Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо трудно преглътна загубата в дербито с Лацио (0:1). Според него съперникът е спечелил с половин гол. 
 
"Не беше лесно да играем срещу отбор, който се бе прибрал толкова назад и добре контролираше темпото. Съперникът се защитаваше добре, особено след като поведе в резултата, а на нас ни липсваше нужната острота и класа в атака. Когато играеш директен футбол, трябва да печелиш индивидуалните дуели, а ние не го направихме.
 
Вече няколко мача губим незаслужено. Аталанта имаше един удар и ни победи с 1:0. Наполи имаше повече проблеми отвсякога, но спечелиха с невероятен гол на Виктор Осимен. Днес Лацио пък ни победи с половин гол. Липсваше ни острота, не мога да не призная това, но поне желанието за битка и за постигане на добри резултати го има", заяви Моуриньо. 
 
Въпреки проблемите със състава и невъзможността да прави ротации, Специялния призна, че не очаква подсилване на отбора през зимата.
 
"Не очаквам подобно нещо. Ще трябва да възстановим контузените. Например, не знам как ще изглежда Жоржиньо Вайналдум в началото на годината. Ще трябва да се оправяме с играчите, с които разполагаме. Кристиан Волпато вече записа четири мача, може би ще трябва да даваме повече шансове на младите", завърши португалецът.