Нападателят на Рома Пауло Дибала рискува да бъде наказан за 1 месец като част от разследването срещу Ювентус за финансови измами, твърди “Ла Република”.

Според изданието преди дни той отново е бил разпитан от служители на “Guardia di Finanza” - службата, която се бори срещу укриването на данъци, защитава икономическите интереси на държавата, контролира моретата, здравната сигурност и др.

До миналия сезон аржентинецът беше част от торинския клуб, който е обект на щателни проверки. Властите разследват отчетните дейности на Ювентус от 2018 до 2021 г. за фалшиви капиталови печалби, като тимът получи наказание отнемане на 15 точки през настоящия сезон в Серия “А”.

Покрай укриването на плащания специално за Дибала клубът му е задлъжнял с 3,7 млн. евро и сега се проверява как точно това е било осчетоводено. Отделно разследващите подозират, че нападателят е получил 3 млн. евро като компенсация за това, че Ювентус решил да не подновява изтичащия му договор, което също се приема за съмнително.

Ако бъде доказано, че футболистът е взел пари “под масата”, най-вероятно ще се окаже със спрени права за 1 месец. Това ограничение обаче ще важи само за италианския футбол.