Жозе Моуриньо няма намерение да изоставя Рома заради евентуално завръщане във Висшата лига. Вчера се появи информация, че собственикът на Евертън Фарад Мошири иска португалецът да замени Рафаел Бенитес на скамейката на „Гудисън Парк“. Английският клуб все още не е отправил официално запитване към “джалоросите“, но „Скай спортс“ твърди, че няма и смисъл от това, защото Моуриньо иска да продължи работата си на „Олимпико“.

Португалецът е изпълнил само шест месеца от тригодишния си контракт и въпреки че не всичко през този сезон върви по план за Специалния, той е сигурен, че може да развие отбора и да постигне успехи с него през следващите сезони. Ръководството на “вълците“ също гледа на Моуриньо като на много съществена част от плановете им за бъдещето, така че не са склонни да пуснат португалеца.

Уейн Рууни и Франк Лампард остават големите фаворити за поста. Имената на Роберто Мартинес, Нуно Еспирито Санто и Витор Перейра също се спрягат.

Вчера Евертън назначи клубната легенда Дънкан Фърюгсън за временен мениджър, докато не бъде намерен най-подходящия човек, който да заеме поста.