Новият наставник на Рома Пауло Фонсека предупреди асовете Николо Дзаниоло и Един Джеко, че възнамерява да разчита само на играчи, които са „щастливи да бъдат в Рома”. Португалецът заяви, че очаква от всеки един футболист да покаже, че заслужава мястото си на „Олимпико”.

46-годишният специалист говори на първата си пресконференция като треньор на „джалоросите” и увери, че стремежът му е да изгради отбор, от който феновете да се гордеят. „Много съм щастлив да бъда тук и да мога да работя за този велик клуб и в този невероятен град. Надявам се скоро да бъда в състояние да разговарям с всички изцяло на италиански”, заяви Фонсека.

„Това няма да бъде „моят” Рома, а Рома, който принадлежи на всички. Екстремно мотивиран съм да изградя амбициозен тим, от който всички фенове да се гордеят. Работим много здраво, за да изградим страхотен тим и в момента внимателно обмисляме опциите си. Искаме играчи с правилното поведение, които пасват на нашия профил и могат да подобрят състава, какъвто е случаят с Пау Лопес.”

„Когато пристигнах на „Олимпико” преди два сезона с Шахтьор Донецк, атмосферата беше поразителна – тълпата тласна отбора към победата в онази вечер. Ще направя всичко според силите си, за да изградя силен, амбициозен, зареден с кураж тим, а целта е да се класираме за Шампионската лига час по-скоро.”

В последно време основни фигури в редиците на римляните като Един Джеко и Николо Дзаниоло непрекъснато биват свързвани с трансфери. „За мен е важно настоящето, а не бъдещето. Не съм говорил с Един, но искам играчи, които се чувстват щастливи в Рома”, отвърна Фонсека. „Дзаниоло разполага с огромен талант и имаме огромна вяра в него, но всеки футболист трябва да покаже, че заслужава да играе за този клуб чрез начина, по който се влага ежедневно в тренировките. Искам футболисти, които поставят отбора и колективните цели преди всичко останало.”

„Със сигурност има играчи, които ще бъдат централни за проекта, който градим. От утре работата започва. Ще отнеме време на играчите да привикнат към моите идеи, но съм убеден, че ще изградим силен тим от наличните в момента хора и тези, които ще пристигнат”, допълни Фонсека.