Аржентинската звезда Пауло Дибала изненада всички, когато реши да отхвърли заплата от 75 милиона евро от Ал Кадисия и да остане в Рома. Решението на Дибала идва след емоционални сцени и последни мигове на размисъл, които го накараха да последва сърцето си и да продължи кариерата си на „Стадио Олимпико“, сподели Фабрицио Романо.

Съобщенията за трансфера започнаха, когато Дибала обяви, че се сбогува с Рома и резервира полет за Саудитска Арабия, където му беше предложена заплата от 25 милиона евро на сезон за три години. Той дори пропусна фотосесията на Серия А, предполагайки, че новото му приключение е неизбежно.

Въпреки това, след емоционалната раздяла с съотборниците си в тренировъчната база в Тригория, Дибала решава да остане в Рома. Според Sky Sport Italia, сърдечните сцени на сбогуване със съотборници и фенове, включително Леандро Паредес и Едоардо Бове, силно повлияли на решението му. Подкрепата и трогателните съобщения от привържениците, както и съветите от семейството му, също играят роля в променената му позиция.

Съпругата на Дибала, Ориана, и майка му не бяха в ентусиазирани от преминаването в Саудитска Арабия, което също оказало влияние върху решението му. Рома, от своя страна, все още не е приела офертата от Ал Кадисия, оценена на 3 милиона евро плюс бонуси. Даниеле Де Роси, бившият капитан на клуба, подчертава, че решението е изцяло в ръцете на играча и че Рома е над всичко.

Така Пауло Дибала остава в Рома, доказвайки, че понякога емоциите и привързаността към клуба могат да бъдат по-силни от финансовите предложения.