Рома официално представи Даниеле Де Роси като нов старши треньор. Столичният клуб съобщи назначението официално на сайта си, след като по-рано през деня се раздели с Жозе Моуриньо. Де Роси е назначен за наставник до 30 юни 2024 г., а има и опция за удължаване на контракта му.

След 18-годишна кариера като играч в Рома, Де Роси ще се завърне у дома на поста старши треньор. Първият му мач ще бъде срещу Верона в събота вечер на „Олимпико“.

„Щастливи сме, че можем да предадем мениджърската роля на Рома на Даниеле Де Роси, тъй като смятаме, че лидерството и амбицията, с които винаги се е отличавал, могат да се окажат решаващи за постигането на целите на отбора до края на сезона“, казаха Дан и Райън Фридкин – собственици на „джалоросите“.

„Бяхме наясно с неразривната връзка на Даниеле с клуба, но ентусиазмът му да приеме позицията за следващите няколко месеца ни убеди още повече в способността му да бъде водач за играчите и горд представител на ценностите на клуба. Добре дошъл у дома, Даниеле“, продължиха от семейство Фридкин.

Де Роси се завръща в Рома, след като преди това игра 18 години за родния си клуб. Опитът му като старши треньор е скромен - четири месеца в СПАЛ.

„Бих искал да благодаря на семейство Фридкин, че ми повериха отговорността за ролята на старши треньор на Рома. Вълнението от възможността да седна на нашата пейка е неописуемо. Всички знаят какво означава Рома за мен“, заяви Де Роси.