Наставникът на Рома Еузебио Ди Франческо беше толкова разгневен на своите възпитаници, че си контузи ръката при равенството 3:3 у дома срещу Аталанта. След мача бившият играч на „джалоросите” беше с бинтована китка, тъй като в хода на срещата на няколко пъти удряше с пълна сила по плексигласовата стена на пейката.

Всъщност римляните извадиха голям късмет, че не загубиха мача, защото след феноменалният откриващ гол на Хавиер Пасторе гостите от Бергамо нанизаха три попадения (две на Емилиано Ригони и едно на Тимъти Кастан). Все пак след почивката домакините се добраха до точка благодарение головете на Алесандро Флоренци и Костас Манолас.

„Полудявам, защото в определени мигове искам да виждам повече концентрация. Исках баланс в последните 10 минути на мача, а вместо това играхме като аматьорска формация с 11 атакуващи играчи срещу 11 защитаващи се. Така не се прави”, заяви Ди Франческо.

„Трябва да отдадем заслуженото на Аталанта, които се намират в забележителна физическа форма в сравнение с нас, а и много други отбори. През първото полувреме имаха повече „гориво в резервоара”, докато ние преценявахме зле дистанциите и се влачехме”, допълни наставникът.

Еузебио Ди Франческо

източник: Gulliver/Getty Images

„На почивката бих сменил 7 или 8 души, ако можех, но все пак се върнахме на верния път. После във финалните 10 минути пак се ядосах, защото се разпокъсахме и отново спряхме да играем като отбор, давайки на противника твърде много шансове да победи.”

„Просто не направихме достатъчно. През първото полувреме сигурно имахме 50 върнати топки към вратаря без видима причина. Знаехме, че е добре да извадим от позиция централните бранители на Аталанта, но видях твърде малко от това. През първото полувреме играхме толкова зле, че чак не беше реално. Бяхме бавни и в мисленето, и с краката си”, заключи Ди Франческо.