Отборът на Рома официално обяви, че е постигната сделка за продажбата на клуба на "The Friedkin Group". Условията бяха договорени още в сряда и подробности за сделката бяха оповестени в изявление, предоставено на "CONSOB", правителствения орган, отговарящ за регулирането на италианския пазар на ценни книжа. Сделката за закупуването на Рома ще бъде на стойност 591 милиона евро, твърди "Sky Sports".

Клубът от Серия А публикува изявление на своя уебсайт в четвъртък, като разкрива, че сделката се очаква да бъде приключена преди края на месеца.

„С удоволствие потвърждавам, че сме постигнали споразумение с групата на Фридкин за продажбата на Рома", гласи изявлението на президента на "вълците" Джеймс Палота.

„Подписахме договорите и през следващите дни вече ще работим заедно, за да завършим официалния и правен процес, който ще доведе до смяна на собствеността на клуба. През последния месец Дан и Райън Фридкин демонстрираха своята обща ангажираност към финализиране на тази сделка и и с ясната цел да поведат клуба напред. Сигурен съм, че те ще бъдат страхотни бъдещи собственици на Рома", се казва още в изявлението на Палота.

Сделката ще позволи на съществуващите собственици от SPV да продадат целия си акционерен дял от 86,6 % на "The Friedkin Group".

Дан Фридкин, председател и главен изпълнителен директор, на новата фирма собестневик на италианския клуб, заяви:

„Всички ние от "The Friedkin Group" сме толкова щастливи, че сме предприели стъпките, за да станем част от този емблематичен град и клуб. Очакваме с нетърпение да завършим покупката възможно най-скоро и да се потопим в семейството на Рома".

Отборът на "вълците" среща Севиля по-късно днес в среща от 1/8-финалите на турнира Лига Европа. В Серия А столичани приключиха кампанията на пето място.