Наставникът на Рома Пауло Фонсека потвърди, че Крис Смолинг е на прага да направи своя дебют за „джалоросите” срещу Аталанта в сряда вечерта. Рома се радва на позитивни резултати последно време, след като записа три поредни победи, вкарвайки 10 гола, но Фонсека призова отборът му да запази спокойствие.

„Както казах на състава ми, нужно е да запазил хладък разум. Трябва да сме фокусирани, тъй като не сме свършили нищо досега. Единственото е, че спечелихме три мача, но има още много какво да учим. Коларов и Дзеко са много важни играчи за нас. Искам да им дам почивка, но не сега е точният момент. Те са големи професионалисти и атлети и трябва да се грижим за тяхното здраве”, коментира Фонсека.

„Кристанте е умен играч и разбира какво искам от него на терена. Същевременно го и прави. Смел футболист е, който е готов да поеме някои рискове. Защитава се добре, играе силно с топката и тактически се справя. Групата ни е обединена и натискаме в една посока. Това е ключово, ако искаш да се бориш за нещо сериозно. Пау Лопес направи голямо спасяване срещу Болоня. Адаптира се умело към Серия А. Реално погледнато отборът израства, но утре ни чака различен и труден мач. Хубаво е, че хората вярват в нещо голямо, но ние трябва да останали здраво стъпили на земята”, призна още Фонсека.

Смолинг все още няма официален мач за Рома, откак пристигна от Манчестър Юнайтед под наем, лекувайки мускулна травма. „Крис ще играе утре”, заключи треньорът на римляните.