Горещото дерби между Лацио и Рома, отново предложи много вълнения, както на терена, така и извън него. "Орлите" спечелиха мача с 1:0, като по време на двубоя червен картон получи Роджър Ибанес, а след края на срещата същото се случи и с Брайън Кристанте и Адам Марушич, които се сдърпаха на терена.

Страстите са продължили и в тунела на стадиона и съблекалните. Алесио Романьоли е подразнил играчите на Рома, празнувайки пред тяхната съблекалня, а Джанлука Манчини не му е останал длъжен и се е нахвърлил с обидни думи към него.

Президентът на Лацио Клаудио Лотито се е намесил в ситуацията, за да ги разтърве, а в този момент се е появил и Жозе Моуриньо, който по принцип бе наказан и нямаше право да е на стадиона. Тогава се е стигнало до конфликт и между боса на "орлите" и Специалния.

Португалецът се е обърнал към Лотито с думите: "Какво ме зяпаш?". Босът обаче не му е останал длъжен и му е отговорил: "Аз съм президентът на Лацио, а ти кой си? Това е моят дом, а ти дори не трябва да си тук". Накрая генералният мениджър на Рома Тиаго Пинто се е намесил, за да сложи точка на спора.