Отборите на Рома и Интер изиграха страхотен двубой, но не успяха да се победят и срещата завърши наравно при резултат 2:2 в дербито от 17-ия кръг на италианската Серия А. В 17-ата Леонардо Спинацола откри, но в 56-ата минута Милан Шкриниар изравни. В 63-ата Ашраф Хакими донесе пълния обрат за "нерадзурите", но в 86-ата минута Джанлука Манчини донесе равенството и оформи крайния резултат. 

Двата тима показаха страхотни неща на терена и имаха своите силни моменти. Рома игра добре през първата част и имаше аванс, но през втората част Интер обърна резултата сллед масивен натиск. Томно такъв обаче упражниха и домакините в послдната четвърт от двубоя и успяха да стигнат до изравнването, което запази и до края. Така шести пореден мач между двата отбора завърши наравно.

С тази точка Рома остава на третата позиция с актив от 34 точки, докато Интер събра 37, но остана на три от лидера Милан. В следващия кръг "вълците" имат столично дерби с Лацио, докато за "нерадзурите" предстои "Дерби Д'Италия" у дома срещу Ювентус.

Gulliver/GettyImages
30 снимки


В началните минути на двубоя темпото бе спокойно, без опасности пред двете врати. Правеше впечатление, че и двата отбора пробваха атаки по десния фланг на атаките си. 

Първият удар към една от двете врати дойде в деветата минута, когато Рик Карсдорп бе изведен отдясно в наказателното поле, изпревари Стефан де Врай и нанесе изстрел, който обаче нямаше достатъчно сила и бе уловен от Самир Ханданович. 

Три минути след това Лаутаро Мартинес бе изведен от дълбочина в наказатеното поле и нанесе изстрел в близкия ъгъл, който Пау Лопес спаси. Последва корнер, след който последва кратко разбъркване. Топката стигна до Ромелу Лукаку на точката за дузпа и нанесе мощен удар с глава, но Лопес показа невероятен рефлекс и изби над гредата.   

Секунди след това домакините сбъркаха при изнаснето на топката и Артуро Видал се възползва и веднага намери Лукаку в наказателното поле, но изстрелът на белгиеца бе блокиран.  

Въпреки натискът на "нерадзурите", Рома успя да поведе в резултата в 17-ата минута. Жордан Верету открадна топката от Николо Барела, като гостите имаха претенции за нарушение, но съдията даде знак играта да продължи. Топката стигна до капитана Един Джеко вляво на атакта, а след това той комбинира с Хенрих Мхитарян. Арменецът продължи за Леонардо Спинацола, който веднага нанесе удар по тревата пред дъгата на пеналтерията, който се отби леко от крака на Алесандро Бастони и влетя в долния десен ъгъл на "замръзналия" на място Ханданович - 1:0. 

Попадението даде импулс на "вълците", които затегнаха обръча около наказателното поле на Интер. Верету и Мхитарян отправиха изстрели, които обаче стражът на гостите спаси. 

Малко след това арменецът изведе Джеко сам срещу Ханданович, но вратарят спаси изстрела на босненеца. В крайна сметка бе отчетена и засада на нападателя на Рома. 

В 27-ата минута Ашраф Хакими и Артуро Видал разиграха отлично пред наказателното поле и чилиецът нанесе изстрел, който обаче премина покрай лявата греда на Лопес. 

Старши треньорът на Интер Антонио Конте трябваше да прави принудителна смяна в 34-ата минута, когато с травма напусна Матео Дармиан, а неговото място зае ветерана Ашли Йънг.

В 39-ата минута Лукаку изведе с глава сам срещу вратаря Мартинес, който не сгреши със завършващия си удар, но попадението беше отменено правилно заради засада на аржентинеца. 

До края на първата част "нерадзурите" натиснаха в търсене на изравнителното попадение, като удар с глава на Лукаку след центиране на Видал премина покрай вратата на домакините. 

Интер започна силно втората част и само две миинути след старта Йънг достави великолепно подаване на далечната греда за Лукаку, който надскочи Рожер Ибанйес и стреля с глава, но на сантимери от лявата греда на Лопес.  

Натискът на гостите продължи и в 53-ата минута Лукаку сеизмъкна на скорост отляво, влез в наказателното поле и пусна чудесен пас за Лаутаро, който засече, но отново Пау Лопес показа чудесен рефлекс и спаси. 

Три минути след това "нерадзурите" стигнаха до чаканато попадение. Марсело Брозович центрира от корнер в наказателното поле, където Милан Шкриниар бе оставен съвсем сам и с хубав удар разстреля безпомощния Лопес за 1:1.

В следващите минути Рома не можеше да излезе от своето наказателно поле и само добрите намеси на вратаря Пау Лопес държаха равенството в мача. 

Второто попадение за Интер не се забави и в 63-ата минута то стана факт. Хакими получи топката от Брозович пред наказателното поле и с феноменален силен и фалцов изстрел намери вратата на Рома за втори път. Топката се отби и от напрчената греда, за да влети във вратата на домакините - 1:2.

"Вълците" се окопитиха и тръгнаха в атака, но така и не успяваха да стигнат до голово положение. Около двадесет минути преди края на двубоя Пауло Фонсека направи и първата си промяна. В игра се появи Бруно Перес на мястото на Леонардо Спинацола. 

В 77-ата минута Лаутаро Мартинес бе заменен от Иван Перишич. 

Минута след това Карсдорп нанесе точен, но слаб изстрел във вратаря Ханданович. 

В 83-ата минута резервата Браън Кристанте стреля силно, но отново в ръцете на вратаря. 

"Вълците" обсадиха наказателното поле на своя противник в последните минути и стигнаха до изравнителното попадение. В 86-ата минута Джанлука Манчини стреля, но Ханданович спаси. Последва корнер, който бе изпълнен от Гонсало Вияр, а в наказателното поле отново Манчини бе в центъра на събитията, като засече с глава и прати топката във вратата на Интер за 2:2. 

До края на двубоя домакините опитаха да стигнат на свой ред до победата, но до нови чисти ситуациине се стигаше и двубоят завърши наравно. 


FT / РОМА – ИНТЕР 2:2 | КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

1:0 Леонардо Спинацола 17'

1:1 Милан Шкриниар 56'

1:2 Ашраф Хакими 63'

2:2 Джанлука Манчини 86'

Стартови състави на двата отбора:

РОМА (3-4-2-1)13. Пау Лопес - 23. Джанлука Манчини, 6. Крис Смолинг, 3. Рожер Ибанйес - 2. Рик Карсдорп, 14. Гонсало Вияр, 17. Жордан Верету, 17. Ленорадо Спинацола - 7. Лоренцо Пелегрини, 77. Хенрих Мхитарян - 9. Един Джеко (к)

Старши треньор: Пауло Фонсека

ИНТЕР (3-5-2)1. Самир Ханданович (к) - 95. Алесандро Бастони, 6. Стефан де Врай, 37. Милан Шкриниар - 36. Матео Дармиан, 22. Артуро Видал, 77. Марсело Брозович, 23. Николо Барела, 2. Ашраф Хакими - 9. Ромелу Лукаку, 10. Лаутаро Мартинес

Старши треньор: Антонио Конте

Главен съдия: Марко Ди Бело, Италия

Стадион: „Олимпико“, Рим, Италия