Новият треньор на италианския Рома Жозе Моуриньо ще остави настрана различията си със звездата на „вълците“ Хенрих Мхитарян, тъй като клубът е предложил на крилото нов договор, съобщава журналистът Никола Шира.

Според него „джалоросите“ вече са отправили своята оферта за двугодишен контракт, според който арменецът ще получава по 4,5 милиона евро годишно. Самият Мхитарян трябва да даде отговора си в рамките на следващите 48 часа.

Договорът на 32-годишният арменеца изтича през това лято и, след като Моуриньо ще замени Пауло Фонеска от следващия сезон, се твърдеше, че Мхитарян ще се опита да си намери нов клуб поради недобрите си отношения, които имаха дамата в Манчестър Юнайтед.

Мхитарян не успя да оправдае трансфера си на „Олд Трафорд“ след трансфера си от Борусия Дортмунд през лятото на 2016 година, а Моуриньо го нарочи за лошите му изяви, след което го прати в Арсенал, като в обратната посока отиде Алексис Санчес.

Сега обаче се очаква португалецът да изглади отношенията си с арменеца, тъй като го вижда като основна част от плановете му за възстановяването на „вълците“. Рома завърши на седмо място в Серия А и през следващия сезон ще играе в новия европейски клубен турнир Лига на конференциите.