Отборът на Рома записа четвърта поредна победа във всички състезания, надделявайки над Емполи в мач от 8-ия кръг на Серия А. „Римските вълци“ се наложиха с 2:0, но домакините пропуснаха отлични възможности, за да вземат нещо от сблъсъка. Головете за Рома бяха дело на Стивън Нзонзи и Един Джеко, докато футболистите на Емполи удариха гредата и пропуснаха дузпа.

Нзонзи откри резултата в 36-ата минута. След изпълнение на статично положение от страна на Пелегрини, топката бе пратена в наказателното поле на Емполи, където с удар с глава от близо 13 метра, Нзонси успя да се разпише и да даде преднина на своите.

В началото на втората част Капуто от състава на домакините не успя да реализира отсъдената дузпа в полза на Емполи и пропусна отличен шанс да изравни резултата. Пет минути преди края на редовното време Един Джеко оформи крайното 2:0.

След успеха Рома зае третото място във временното класиране с актив от 14 точки, докато Емполи е в зоната на изпадащите с едва 5 пункта от началото на кампанията.