Отборът на Рома и "Nike" представиха екипа на отбора за следващия сезон, който ще е последният от съвместното им сътрудничество.

Фланелката е вдъхновена от дизайн на екипите на “вълците” от периода 1978-1980 година, известен като “ледената близалка” (ghiacciolo) заради хоризонталните ивици на гърдите на играчите.

“Приятно е да видя фланелка, която включва иконичните за Рома цветове в толкова оригинален дизайн. Да нося фланелка, вдъхновена от толкова популярен екип от миналото на клуба, ще бъде специално както за отбора, така и за феновете”, заяви халфът на тима Лоренцо Пелегрини.

"KPMG Football Benchmark" пък разкрива интересни подробности за комерсиалния аспект на договорите на "Qatar Airways" с някои от големите европейски и световни клубове, на чиито фланелки е спонсор/партньор.

Спонсорският договор на "Qatar Airways" с Рома е за 11 милиона евро на година, а с Байерн Мюнхен например сделката е за 10 милиона.

Компанията е главен спонсор на фланелките на “вълците” от Рим, докато с "баварците" контрактът е за спонсорство/партньорство. "Qatar Airways" е и основен спонсор на фланелките на аржентинския гранд Бока Хуниорс, като договорът е за 5.4 милиона годишно. Компанията е спонсор/партньор и на водещия френски клуб Пари Сен Жермен, но контрактът с ПСЖ е на стойност едва 2 милиона евро. Белгийският клуб Ойпен, който не е сред водещите в страната си, пък има договор за 450 000 евро с "Qatar Airways".