Официално Рома привлече бразилския защитник Роджър Ибанес. Бранителят идва при „римските вълци“ под наем от Аталанта до 30 юни 2021 година.

Споразумението предвижда столичани задължително да откупят играча след изтичане на наема за 8 милиона евро, а плюс предвидените бонуси, те ще достигнат 10. Това до голяма степен ще зависи от постигнатите резултати. В случай на бъдещ трансфер до 30 юни 2024 година, „бергамаските“ си запазват 10% от сумата платена за играча. Ако това не се случи, “вълците” трябва да платят 1 млн. евро на клуба от Бергамо.

"Много съм щастлив, че съм тук. Рома притежава всичко, към което се стремя. Това е голям клуб, но съм сигурен, че ще се справя и ще стана важна фигура в отбора”, сподели Ибанес. Бразилецът ще играе с №41 на гърба си.

"Той може да ни помогне още през този сезон, но по-важното е, че ще има време да се приспособи и да се превърне в основна част от тима ни”, коментира спортният директор на Рома Гуидо Фиенга.

Аталанта купи бранителя преди около година от Флуминензе за 4 млн. евро. Той обаче изигра само два мача като резерва и прекара около 20 минути на терена с екипа на “бергамаските”.