Тимът на Рома се нуждае от нов дефанзивен халф и Моуриньо е насочил своите усилия в търсенето на точно такъв. През изминалото лято преговорите за Гранит Джака пропаднаха, а впоследствие и контузията на играчът с албански корени, осуети възможността Рома да се опита да го привлече през зимата.

Сега обаче „джалоросите“ се насочват към друг натурализиран швейцарец. Става въпрос за дефанзивния халф на Борусия Мьонхенгладбах Денис Закария.

Според Ди Марцио, вече се водят разговори между обкръжението на футболиста и спортния директор на Рома Тиаго Пинто, които се опитват да договоря условията на полузащитника. Договорът на дефанзивния халф с Гладбах изтича през лятото на 2022 година, което е чудесна новина за „вълците“.

 

 

Пинто и Моуриньо искат играчът да дойде още през зимата, дори и при минимална трансферна сума, като за целта е важно Закария да бъде убеден в проекта на Рома под ръководството на португалският специалист. Директорът на „вълците“ може да предложи и споразумение на ръководството на немския клуб да получи бонус при евентуално класиране на Рома в Шампионската лига.

Тази година швейцарският национал е изиграл 5 мача, вкарвайки 2 гола, за общо 404 минути на терена и за поредна година е един от най-важните играчи за своя тим.