Рома загуби с 1:2 от Емполи и разочарова феновете си в първия си мач на "Олимпико" през сезона. Тимът на Даниеле Де Роси показа много слабости в защита и беше наказан от съперник, който се очаква да се бори за оцеляване в Серия А. След първите два кръга Рома има само 1 точка, а на тима предстои тежко гостуване на Ювентус.
 
Емануел Джеси откри за Емполи в 45-ата минута, след като завърши подаване на Коломбо с глава. В началото на второто полувреме късметът обърна гръб на Рома след последователни удари на Пелегрини и Манчини, срещнали гредата. След час игра Паредес извърши глупаво нарушение в наказателното поле, което доведе до дузпа за Емполи. Точен от бялата точка бе капитанът на гостите Лоренцо Коломбо.
 
Интригата се върна в 80-ата минута, когато Балданци намери по перфектен начин Шомуродов и таранът на Рома показа майсторството си в играта с глава - 1:2. Финалният натиск на "вълците" накара гостите да се приберат дълбоко в половината си. В добавеното време Дибала хитро се обърна на границата на наказателното поле и шутира остро, но топката срещна гредата и Емполи оцеля.