Ръководството на Рома е стартирало преговори по ангажирането на Антонио Конте за треньор на тима. Докато контактите между римския гранд и агентите на наставника текат, самият Конте обаче има едно на ум за опции като Манчестър Юнайтед и Пари Сен Жермен.

По всичко личи, че „джалоросите” губят търпение с Еузебио Ди Франческо сред серията неудачни резултати, които наставникът записа както в Серия А, така и в Шампионската лига. Според „Панорама” на Би Би Си президентът на Рома Джеймс Палота е инструктирал своите хора да намерят начин да убедят Конте, който е без работа след уволнението от Челси.

През последните седмици Конте бе забелязан на трибуните в не един и два мача от калчото, с което подхрани слуховете си за завръщане на Апенините. До този момент името на наставника беше свързвано предимно с Милан, но „росонерите” изглежда все още имат доверие в Дженаро Гатузо.

Според „Панорама” Конте все още не желае да прибързва с решението си, тъй като все още води дело с Челси за несправедливо уволнение. Освен това италианецът вярва, че би могъл да получи шанс да води по-престижен тим като ПСЖ или Манчестър Юнайтед.