Рома допусна грешна стъпка срещу последния Венеция, завършвайки при равенство 1:1 на „Олимпико“ в мач от 37-ия кръг на Серия А.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Гостите стартираха отлично и успяха да открият резултата още в първата минута, когато Матия Араму центрира в наказателното поле, а Давид Окереке засече отлично с глава отблизо.

Рома притисна съперника си в следващите минути, но не успя да стигне до чисто голово положение. Задачата за Венеция се усложни в 32-ата минута, когато Софиан Кийне бе изгонен след директен червен картон след нарушение срещу Лоренцо Пелегрини. Главният съдия Симоне Соца прегледа ситуацията с ВАР и изгони от игра играча на гостите.

В 52-ата минута домакините можеха да възстановят равенството. Браян Кристанте нанесе плътен изстрел, който попадна в напречната греда. Пет минути по-късно същото направи и Лоренцо Пелегрини.

В 76-ата минута Рома изравни. Елдор Шомуродов бе най-съобразителен, овладявайки отбитата топка и с изстрел под гредата вкара.

Дълбоко в добавеното време на двубоя „римските вълци“ имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от съдийската бригада и резултатът остана непроменен.

След равенството Рома остава на шестата позиция с актив от 60 точки, с две по-малко от градския съперник Лацио, но „орлите“ са с мач по-малко. От своя страна Венеция е последен с 26 пункта и мач преди края е сигурен участник в Серия Б през следващия сезон.