Отборът на Рома ще опита да привлече в състава си левия бек на Щутгарт Борна Соуса. Немският тим в момента е част от Втора бундеслига на Германия и се цели в завръщане сред най-добрите. 

Соуса е младежки национал на Хърватия и е определян като една от големите бъдещи звезди на хърватския футбол.  21-годишният състезател до момента е изиграл 10 мача за тима си, в които е реализирал 1 попадение и е записал 2 асистенции на сметката си. 

"Римляните" са готови да осъществят този трансфер с мисъл за бъдещето. Те разчитат на опитния Александър Коларов и от сърбина ще се изисква да помогне на младока по-бързо да се адаптира към италианския футбол. 

Също така, според информациите, Соуса може да научи много от сръбския си колега и да натрупа важен опит. Преди хърватинът бе свързван с трансфери в Интер и Сампдория, но до сделка не се стигна. 

Ако Леонардо Спинацола напусне „Олимпико“, мениджърът Паоло Фонсека ще има нужда от подсилване в дефанзивен план и от Рома виждат идеална алтернатива с привличането на млад и талантлив защитник.

Автор: Дидо Калинков