Отборът на Рома спря серията си от три поредни мача без успех в Калчото, след като надделя над гостуващия Болоня с минималното 1:0 в среща от 30-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата бе дело на Борха Майорал в 44-ата минута.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Българският национал Валентин Антов започна на резервната скамейка, но се включи в игра в 61-ата минута, когато замени контузилия се Лоренцо Де Силвестри. 20-годишният българин се понрави с изявите си и на няколко пъти изчисти добре топката, а също така се позиционираше добре и затваряше празните пространства за играчите на Рома. Антов показа добра концентрация в системата с трима централни защитници.

Валентин Антов

източник: БТА

Иначе срещата предложи някои интересни ситуации, като и двата тима имаха своите шансове за попадение.

Първото полувреме премина под диктовката на гостите, като с пропуски се отчетоха Родриго Паласио, Матиас Сванберг и Роберто Сориано. С добри изяви обаче се отчете и вратарят на „вълците“ Антонио Миранте.

Въпреки превъзходството си, Рома беше тимът, който пръв стигна до попадение и то в ключов момент от първото полувреме. В 44-ата минута една изритана напред топка не бе изчистена от Де Силвестри, като я подари на Борха Майорал, който излезе сам срещу вратаря, преодоляло го и на празна врата реализира – 1:0.

През втората част ситуацията се обърна и столичани контролираха развоя на срещата и можеха да стигнат до по-изразителна победа. Най-чистата ситуация пропусна Бруно Перес.

С тази победа Рома остава на седмата позиция с актив от 54 точки, като е на пет от четвъртия Наполи. Болоня остава стабилно в средата на таблицата с 34 точки. В следващия кръг „вълците“ гостуват на Торино, но преди това имат мач-реванш от ¼-финалите в Лига Европа срещу Аякс. Вальо Антов и компания пък приемат Специя на Андрей Гълъбинов.