Все по-усилено италианските отбори се готвят за старта на серия А. След като вчера бе обявена програмата по дни и часове от първия до четвъртия кръг, всички тимове вече са наясно кога и срещу кого ще се изправят.

В Рома са готови за ново начало след смяната на собствеността, а целта за новия сезон е завръщане в Шампионската Лига. „Римляните“ стартират сезона с гостуване на Верона на 19-и септември, а седмица по-късно предстои и дерби с Ювентус.

Всички „тифози“ се надяват, че властите ще разрешат присъствието на ограничен брой фенове още в първия кръг, като решение по  този въпрос се очаква скоро. Точно седмица преди трудното гостуване на „Бентегоди“ футболистите на Паоло Фонсека ще гостуват на Каляри. „Сардинци“ в момента са предвождани от бившия наставник на „вълците“ Еузебио ди Франческо, мениджър, който изведе Рома до полуфиналите в Шампионска Лига през 2018 година.

Преди срещата срещу Каляри, 3 дни по-рано на 9 септември Рома ще изиграе проверка с водения от Алесандро Неста тим на Фрозиноне.