Старши треньорът на Рома Даниеле Де Роси ще остане начело на отбора и през следващия сезон, съобщиха собствениците на клуба от Серия А.

Де Роси, който беше назначен през януари с договор до края на сезона на мястото на Жозе Моуриньо, пое отбора девети в класирането на лигата, но под негово ръководство "вълците" се изкачиха до пето място в класирането след серия от седем мача без загуба в лигата. Рома също така достигнаха четвъртфиналите на Лига Европа и имат аванс от 1:0 срещу Милан.

"След като се срещнахме вчера следобед с Даниеле Де Роси, имаме удоволствието да съобщим, че той ще продължи да бъде старши треньор на Рома след този сезон и в обозримо бъдеще“, казаха собствениците на клуба Дан и Райън Фридкин в съвместно изявление.

"По време на краткия му мандат като старши треньор положителното въздействие, което неговото ръководство оказа на целия клуб, пише своята история. Даниеле води с уважение и смелост, докато неговата сила и дълбоко вкоренена вяра в клуба са наистина в съответствие с ценностите на Рома, града и несравнимите фенове.“

Клубът не предостави подробности за продължителността на договора на Де Роси.