Рома реши да не се разделя с фланговия футболист Диего Пероти, въпреки че едва ли ще бъде използван много през новия сезон. А не е като да нямаше интерес към аржентинеца през това лято, като дори все още три тима от Испания са готови да го привлекат. 

Заинтересовани от футболиста са Виляреал, Валенсия и Севиля, но в крайна сметка раздяла с него до затварянето на трансферния прозорец, поне във водещите първенства, на 31 август няма да има. Такова е едноличното решение на наставника Еузебио ди Франческо. 

А и самият Пероти не остана особено изкушен от предложенията на испанските тимове към него и също се реши да остане в Серия А, въпреки че няма да бъде ползван редовно от Ди Франческо. на неговата позиция могат да бъдат ползвани още поне петима играчи. 

Джъстин Клуйверт, Стефан Ел Шаарауи, Ченгиз Юндер, Патрик Шик, Алесандро Флоренци и дори Хавиер Пасторе могат да покриват позицията на Пероти. Играчът обаче все още може да бъде продаден през зимата, защото заплатата му от 2.5 млн. евро на година е една от най-високите в клуба, а да се плаща на резерва не е особено смислено.