Рома записа успех с 3:0 при гостуването си на Фрозиноне от 25-ия кръг на Серия "А". Така „вълците“ се върнаха на победния път, след като не успяха да спечелят сблъсъците си с Интер (2:4) и Фейенорд (1:1).

Gulliver/GettyImages
19 снимки

През първото полувреме „канарчетата“ бяха по-настойчивият тим и сътвориха много повече голови положения от своя съперник. Домакините обаче така и не реализираха възможностите си, а „джалоросите“ търпеливо изчакаха своя момент. Той дойде в 38-ата минута, когато 18-годишният защитник Дийн Хуйсен пое топката в центъра на терена и след като достигна дъгата на наказателното поле, нанесе невероятен удар, с който откри резултата.

Тийнейджърът първо се зарадва в стил „Роналдо“, а след това отправи жест за тишина към домакинските фенове, които го освиркваха през целия мач. Поведението на тифозите се дължи на факта, че през януари младият бранител предпочете да бъде преостъпен от Ювентус в Рома, пренебрегвайки по този начин споразумението на неговия клуб с Фрозиноне.

През втората част римляните заиграха по-уверено и това им донесе нови две попадения. В 71-вата минута Сардар Азмун беше точен от добавка след отразен изстрел на Браян Кристанте. Леандро Паредес пък се разписа в 81-вата минута от дузпа, която беше свирена след проверка с ВАР заради игра с ръка на Калеб Околи при удар на резервата Томазо Балданци.