Рома и Сасуоло направиха фантастично шоу със седем гола и един червен картон на „Олимпико“. „Вълците“ обаче трябваше да се примирят със загубата с 3:4 от „неровердите“ в двубоя от 26-ия кръг  на италианската Серия А. Така Сасуоло за първи път спечели срещу „джалоросите“ на техния стадион, като досега имаха само една победа в предишните си 19 срещи с тях в италианския елит с 4:2  на „Мапей“ преди три години.

Началото на головото зрелище започна в 13-ата минута, когато Руи Патрисио отрази шут на Андреа Пинамонти, но Арманд Лауриенте беше точен със своята добавка.

Само пет минути по-късно вратарят на домакините изби удар на Доменико Берарди, като топката се върна при италианския национал, който я подаде на Лауриенте и французинът удвои преднината на гостите с втория си гол в мача.

В 26-ата минута Никола Залевски успя да върне едно попадение за Рома с воле, дошло след центриране на Стефан Ел Шаарауи.

В самия край на първото полувреме се стигна до най-важната ситуация в двубоя. Тогава Мараш Кумбула изрита Берарди в наказателното поле в момент, в който Патрисио беше уловил топката. Тъй като съдията не беше дал сигнал за спряла игра, след преглед на ситуацията със системата ВАР, той показа червен картон на защитника на Рома и посочи бялата точка. С изпълнението се зае Берарди, който върна преднината на Сасуоло от два гола.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Втората част също не отстъпи по зрелище. На почивката Пауло Дибала се появи в игра и още в 50-ата минута върна интригата в мача, разписвайки се със страхотен удар от голямо разстояние.

В 75-ата минута Лауриенте отново блесна и изведе с прекрасен пас Пинамонти, който вкара четвъртия гол за своя тим в двубоя.

Джорджиньо Вайналдум успя да върне отново интригата в третата от шестте добавени минути с красиво попадение, след като прехвърли вратаря Андреа Консили, но за повече просто нямаше време.

По този начин Сасуоло записа трета поредна победа и заема 13-ата позиция в класирането с 33 точки в актива си, колкото има и Монца. Рома пък се свлече на петото място с 47 пункта, отстъпвайки на четвъртия Милан само по голова разлика. В следващия кръг „неровердите“ приемат Специя, докато „вълците“ имат римско дерби с Лацио, но преди това гостуват на Реал Сосиедад в мач –реванш от 1/8-финалите в Лига Европа.