Сасуоло и Рома завършиха при резултат 1:1 в мач от 14-ия кръг на Серия А. Голът за домакините бе дело на Андреа Пинамонти, а за "вълците" точен бе Тами Ейбрахам. След това равенство Сасуоло е 13-ти с актив от 16 точки, докато Рома остава 5-ти с 26 пункта на сметката си.

33 снимки

В 17-та минута дойде първата сериозна възможност, след като Давиде Фратези стреля под напречната греда, но Руи Патрисио от Рома направи страхотно спасяване, избивайки в корнер. Малко след това Волпато от "вълците" бе на чиста позиция, но опитът му мина над вратата. В 32-та минута Ибанес достигна до перфектен пас в наказателното поле и стреля по земя към средата, но вратарят бе на позиция и спаси. Две минути след това Лука Д`Андреа се завъртя около оста си и опита преодолее вратаря с удар по земя, но Патрисио направи бляскаво спасяване.

В последната минута на първата част Харуи достигна до добра възможност за отбелязване на гол, но ударът му от дистанция бе париран отново от стража на "вълците". В 80-та минута отборът на Жозе Моуриньо откри резултата, след като Тами Ейбрахам отбеляза от много трудна позиция, скачайки високо, за да засече центриране и да прати топката мощно с глава в десния ъгъл. Сасуоло успя да отговори пет минути след това, когато Пинамонти се освободи и получи хубав пас от Льорианте, а нападателят изпрати топката в горната вътрешна страна на мрежата - 1:1.

До края на мача нямаше повече чисти голови положения и двата отбора поделиха точките.

Аталанта пък определено се намира в лоша серия, след като претърпя трета загуба в последните си четири мача и днес от застрашения от изпадане Лече с 1:2. "Ла Деа" има 27 точки на 4-ата позиция. 

Трите попадения в двубоя паднаха преди почивката в рамките на 12 минути.

Домакините дръпнаха с точните изстрели на Федерико Баширото в 30-ата минута и Федерико ди Франческо в 38-ата. Дуван Сапата върна един гол само две минути по-късно, но през втората част нови голове не паднаха.