Отборът на Лацио, който спечели убедително градското дерби с Рома (3:0) продължава с изкачването си в класирането и воденият от Симоне Индзаги тим вече е на 7-о място в класирането на Серия А. Това беше трети пореден шампионатен успех за „орлите“, които са в отлична форма след Нова година.

„Играхме великолепно. Показахме необходимата решителност и бяхме агресивни. Oще вчера (б.р. – в четвъртък) видях в очите на момчетата жаждата за победа. Тази настройка понякога ни е липсвала. Днес (б.р. - петък) с всички сили се стремяхме да спечелим, за да зарадваме и нашите фенове, част от които ни подкрепиха на последната тренировка“, сподели щастливият Индзаги.

Gulliver/GettyImages
62 снимки

„Чиро Имобиле и Фелипе Кайседо първи започваха пресата, всички действаха с много енергия и взаимопомощ. Вярно е, че изпуснахме доста точки, но това е така, защото ни се налагаше да играем всеки два дни и половина, а често имахме и ограничен избор на футболисти заради COVID-19. Можехме да сме по-напред в класирането. Надявам се скоро всички да са здрави и да мога да използвам пълния потенциал от тези играчи, които вече 5 години ме правят истински щастлив“, допълни още италианецът.

Индзаги обърна специално внимание на избрания за играч на мача Андреа Ладзари и заяви, че халфът е имал проблеми през седмицата, но е излязъл на терена на обезболяващи.