Новото попълнение на Рома Крис Смолинг заяви, че винаги му е било цел един ден да се озове в Серия А. Англичанинът, който идва под наем от Манчестър Юнайтед, не скри, че се е прицелил в спечелването на постоянен договор с „римските вълци”.

29-годишният футболист има целия сезон 2019/2020, за да се докаже пред наставника Пауло Фонсека и ръководството на италианския тим. Днес той официално беше представен на брифинг и даде първото си интервю пред медиите.

„Мисля, че Серия А винаги е била моя цел, винаги съм искал да играя тук един ден, защото като защитник, ако получиш шанса да играеш в Серия, трябва да го направиш”, коментира Смолинг.

„Мисля, че играх доста време във Висшата лига и сега мога да пренеса моите качества и наученото към Италия. Нямам търпение да го сторя.”

„Говорих с Пауло Фонсека преди да дойда и той ми сподели своите цели, както и какво очаква от мен. Това беше нещо, за което бяхме в пълно съгласие.”

„Да дойда и да направя първите си тренировки през тази седмица ми помогна да видя, че Рома е отбор, който има желание да пресира и иска да бъде агресивен. Фонсека иска бранител, който да бъде агресивен и да може да се справи с набезите зад гърба си. Мисля, че това ми пасва перфектно. Първата ми седмица беше страхотна и искам много бързо да се адаптирам.”

„Защита носи сериозна отговорност като цяло, а централните защитници – също, но това е нещо, което ми харесва”, добави Смолинг.