Собственикът на Рома и Дан Фредкин ще налее още 25 милиона евро в клуба. Това съобщи италианският журналист от „Ил Темпо“ Филипо Биафора. По думите му американският милиардер ще преведе парите, за да „подкрепи работния капитал, от който се нуждае клубът“.

През август ръководството на Рома обяви дълг в размер на 399,2 милиона евро, като след предстоящата транзакция от Фредкин той ще нарасне с въпросните 25 милиона. Преводът пък ще стане през една от дъщерните фирми на компанията на американеца. Както е известно, Фредкин купи Рома от Джеймс Палота през 2020-а, като плати 199 милиона за мажоритарния пакет акции. До момента той е инвестирал в клуба 273,3 милиона евро.

В същото време един от директорите на Рома - Тиаго Пинто, скочи срещу съдиите в Серия А. Той бе категоричен, че реферите са повлияли негативно на резултатите на двубоите срещу Удинезе и Лацио. Той призна още, че всички в клуба са много ядосани.

„Рома не се крие зад резултатите. Видяхме обаче различен критерий от страна на реферите в последните два мача. Това се отрази негативно на Рома. Не искаме да предизвикваме паника и хаос, искаме да уважаваме институциите, но останахме много ядосани от различния подход по време на мачовете с Удинезе и Рома“, каза Пинто.