Легендарният бивш наставник на Рома Лучано Спалети защити настоящия треньор на "римляните" Пауло Фонсека, отчитайки, че трябва да бъде гласувано доверение на специалиста и заанпред. 

Фонсека е поставен под сериозни критики, след като Рома допусна втора поредна загуба в Серия А, този път като домакин на средняка Удинезе. Лошата серия остави римския гранд на 12 точки от топ 4 и с доста минимални шансове за намиране на място в Шампионската лига догодина. 

Спалети обаче е почитател на стила на футбола, изповядван от португалския специалист, подчертавайки, че италианският футбол има нужда от повече треньори като 46-годишния специалист. 

"Винаги съм бил почитател на атакуващия футбол. Мисля, че Фонсека отново върна на челно място дискусията за атакуващия футбол", започна италианската легенда.

"Идеята му за играта се вижда много ясно и той се справи много добре, за да се адаптира бързо към условията в Серия А. Ако бъде оставен да работи, то публиката на Рома ще види редица страхотни и резултатни мачове", завърши Спалети.