Треньорът на Наполи Лучано Спалети бе изключително доволен от победата с 1:0 над Рома. С този успех неаполитанците продължиха серията си от 11 поредни победи във всички турнири. Наставникът призна, че се е наложило тимът му да промени начина си на игра за този мач, но е доволен, че планът му е сработил. Той не пожела да коментира думите на Жозе Моуриньо, който заяви, че успехът на Наполи е незаслужен.

"Не искам да коментирам думите на Моуриньо или на някой друг. Ще направя собствен анализ на мача. Това бе двубой пълен с капани, но отборът ми се справи добре, независимо, че имаше и някои грешки при изграждането на атаките. Измъкнахме се от тези ситуации, без да губим облика си. Справихме се добре, създадохме две-три положения и отбелязахме гол, който ни донесе победата. Не позволихме на Рома да прави това, което може най-добре - да се защитава и да контраатакува. Отдалеч може да изглежда, че те просто ритат топката напред към нападателите си, но всъщност те имат специална тактика как да го правят. Наложи се да играем по нетипичен за нас начин, но това е още един плюс, че дори и така успяхме да победим", заяви Спалети.

След това той похвали автора на победния гол Виктор Осимен.

"Осимен умее рязко да сменя темпото и това го може само той. Когато се изчисти от излишните емоции, той ще стане невероятен нападател. На моменти се опитва да прави всичко сам, да атакува топката, без да следи къде са съотборниците му. Той е физически силен и ни е много полезен, особено във въздушните двубои. Той е един от най-добрите играчи с глава, които съм виждал. Ние не му осигурихме достатъчно центрирания миналия сезон, но пък той бе много полезен в защита при статичните положения", допълни наставникът.

Макар да загуби доста важни фигури през лятото, Наполи изглежда дори по-силен в момента.

"Все още имаме позиции, на които нямаме равностойни заместници. Но всички отбори са така. Милан, Интер, Рома, Наполи, всички разполагат с по 23-24 играчи, на които могат да разчитат. Днес имахме нужда от някой по-силен физически в центъра на терена, който да се бори с Пелегрини, Кристанте, Камара, Матич, които имат съвсем различни характеристики от нашите футболисти. Ние обаче имаме отбор, който умее да играе добър футбол и да разиграва топката. Поздравления за Рома, че ни накара да губим топки, които по принцип не губим. Имаше капани навсякъде, но ние успяхме да ги избегнем, макар да се наложи да направим няколко отбивки", завърши специалистът.