Спортният директор Тиаго Пинто напуска Рома днес, 5 февруари. Португалецът поздрави привържениците, като им благодари за тяхната страст, настоявайки, че „оставя по-добър Рома от този, който е намерил.

Управникът имаше договор до 30 юни, но обяви решението си да напусне веднага след края на зимния трансферен прозорец. Той беше много зает през тези последни седмици, привличайки Томазо Балданци от Емполи и левия бек Анхелиньо.

„Желая ви всичко най-добро“, написа Тиаго Пинто в Инстаграм.

„Никога не мога да ви благодаря достатъчно за това изключително преживяване, което имахме заедно, по време на което дадох всичко от себе си, за да ви отведа там, където ви е мястото, на върха, на позиция, която може да бъде до нивото на вашето величие като клуб и град“.

„Винаги ще пазя в себе си вашата подкрепа, вашата страст и вашите романтични сърца, които ме завладяха на „Олимпико“. Винаги съм вярвал в проекта, който изградихме, и днес вярвам, че оставям по-добър Рома от този, който намерих при пристигането си“.

„Имахме славни моменти заедно, преодоляхме трудни дни и сега времето ми тук е към своя край, мога само да изразя благодарността си към всички, които ме подкрепяха от самото начало. На всички фенове и приятели романисти, на всички онези, които продължават да носят тази прекрасна фланелка с гордост, на целия персонал и издръжка на клуба, на играчите, на Даниеле де Роси... бъдещето е ваше!“

Тиаго Пинто, 39-годишният бивш директор на Бенфика, пое кормилото в Рома през януари 2021 г. Той помогна на Рома да спечели Лига на конференциите и да стигне до финала на Лига Европа.

Не е ясно кой ще е наследникът на Пинто на „Олимпико“.