Треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо никак не хареса първата страница от днешния брой на „Тутоспорт”, очевидно считайки за провокация преди дербито срещу Ювентус. Наставникът все пак запази самообладание и избегна по-крайни оценки, макар и определено да не бе щастлив.

„Римските вълци” гостуват на шампиона ден преди Бъдни вечер от 21,45 часа българско време, а в последно време тези мачове са заредени с допълнителни емоции. В тази връзка торинското издание реши да нажежи още повече обстановката, като  посвети челния си материал на Мехди Бенатиа, Миралем Пянич и Войчех Шчесни. И тримата извървяха пътя от Рома до Ювентус, затова и заглавието гласеше: „От губещи римляни до печелещи ювентинци”.

„Всеки има право да изрази каквото мнение му харесва”, коментира Ди Франческо, който очевидно не хареса замисъла на медията. „Ние можем да гледаме статистики или други показатели, но аз не съм длъжен да отговарям на „Тутоспорт”.”

„Благодаря на треньора Макс Алегри, за това че ни направи комплимент (в своята пресконференция наставникът на Юве определи Рома като кандидат за скудетото – б.р.). Тези думи дойдоха от човек, който знае какво е да печелиш. Без проблеми можем да се разменяме комплименти, защото Макс е страхотен треньор.”

„Ние се подготвяме за много важен мач. Не бих го нарекъл ключов, но ще бъде много специален от психологическа гледна точка. Трябва да търсим резултат на всяка цена, докато гостуваме на терен, където трудно се играе. Това няма да промени идентичността на нашия отбор. Един позитивен резултат в Торино ще бъде важен сигнал за групата”, допълни Ди Франческо.