Франческо Тоти призна в първото си интервю като директор в Рома, че е имал трудности да свикне с живота след края на професионалната си футболна кариера.

41-годишният Тоти окачи обувките на пирона през май след 25 сезона с екипа на любимия си Рома и влезе в управата на столичани.

"В началото си повтарях като луд: "Контузен съм, наказан съм, скоро пак ще облека футболния екип. Но вече свикнах", заяви бившият полузащитник за "Кориере дела Сера".

"Имах трудности да превключа на новия режим. Бях свикнал да ставам рано, да закусвам, а след това да отивам на тренировка, като машина. Сега трябва да планирам деня. Не ми беше лесно", допълни той.
Тоти призна, че продължава да тренира.

"Това ми дава възможност да изпусна парата и да поддържам физическа форма. Ако се отпусна, ще стана 300 килограма, а досега съм качил само няколко", каза той.

Тоти призна, че не съжалява, че като футболист е отхвърлил оферти от Реал Мадрид, от богати клубове в ОАЕ и дори от САЩ.

Тоти: Съжалявам само, че не играх с Роналдо

"Щях да направя много пари, но щях и да разруша 25-годишната ми любов с Рома", заяви той.

Бившият италиански национал допълни, че предпочита Лионел Меси пред Кристиано Роналдо и определя като свой спортен герой швейцарския тенисист Роджър Федерер, който "дори не се изпотява, когато играе".

Тоти засега няма да става треньор

Тоти каза още, че ако Рома не успее да спечели титлата през този сезон, то той предпочита "Скудетото" да отиде в Неапол при Наполи.
Той на този етап не смята да се занимава с треньорска работа, като единствено следи развитието на 12-годишния си син Кристиан.

"Засега го оставям да прави каквото си иска. Не му казвам нищо. След 3-4 години ще видим от какво е направен", каза Тоти, който започна професионалната си кариера на 16 години.

Тоти: Италия не е на Световно? Значи ще ходим на почивка