Треньорът на Интер и бивш такъв на Рома Лучано Спалети продължи своя задочен спор с иконата за „джалоросите” Франческо Тоти след шампионатното реми 2:2 между двата тима в 14-ия кръг на Серия А. За пореден път специалистът не се съгласи с разпространеното виждане, че тъкмо той е главната причина за оттеглянето от футбола на Принца на Рим през 2016-а.

Интересно бе да се отбележи, че двамата отново избегнаха да се засекат в пресцентъра на „Олимпико”. Това се дължи главно на Тоти, който даваше интервю за „Скай Италия”, а когато научи, че веднага след него ще говори тъкмо Спалети, бившият нападател и настоящ директор в Рома заяви на журналиста: „Ами в такъв случай лека нощ.”

Когато Спалети наистина се появи за своя брифинг, той пожела да изясни някои детайли, които според него не са представени в коректна светлина. В тази връзка той си позволи атаки и към презентираната наскоро официална автобиография на Тоти.

„Всички вие в медиите трябва да спрете да твърдите тези неистини, че аз съм принудил Тоти да се оттегли или че аз съм го отпратил далеч от тренировъчната база в Тригория. Нито едно от двете не е вярно”, заяви Спалети.

„Клубът знаеше цял сезон предварително, че Тоти ще се откаже тъкмо през тази година. Аз нямам какво повече да добавя по темата.”

„Колкото до онзи случай, когато уж съм го отпратил от тренировъчната база, просто му се обадих преди срещата на отбора, при това в присъствието на хора от моя щаб, за да го уведомя, че той няма да бъде сред резервите за следващия мач. Точно като проблемите през тази седмица с Лаутаро Мартинес (бащата на нападателя си позволи да псува треньора в социалните мрежи – б.р.), имах човек от клуба до мен – в конкретния случай Хавиер Санети – и държах този човек да бъде много ясен свидетел на всичко, което бе изречено”, допълни Спалети.