Франческо Тоти е безспорния символ на Рома. Неговата история с "вълците" e  дълга и се изразява в над 700 мача с над 300 гола, както и 19 сезона с капитанската лента. Вижда ли свой наследник в сегашния тим на Рома и какво е мнението му относно най-актуалните теми около римския отбор. Любопитен факт от пребогатата му биография е, че на 38 години и 59 дни Тоти става най-възрастния голмайстор в историята на Шампионска лига - рекорд, който съвсем скоро може да бъде подобрен от Златан Ибрахимович, който ще навърши 40 години на 3-ти октомври тази година. Какво смята той за този рекорд и кой заслужава да го подобри.
 
Всеки разговор с "Принца на Рим" обаче започва с темата за любимия му Рома.
 
Рома, Милан и Наполи останаха единствени с пълен актив от точки в Серия А и са на върха. Ще успеят ли да поддържат това темпо през целия сезон?
 
Ние сме едва в първите дни на сезона и тепърва предстои развитието в шампионата. Юве имаше труден старт, но със сигурност ще навакса. Рома и Наполи се представят добре, много по-добре от предходния сезон. Не мисля, че има изявен фаворит, който да доминира шампионата. Има 4-5 отбора, които дават заявка за нещо голямо, но за това ще можем да говорим, когато минат едва 3/4 от първенството.
 
Какви асоциации създават у Вас култовите кадри с Моуриньо от сблъсъка със Сасуоло?
 
Истинско събитие е, че той  избра Рома .Моуриньо е гъвкав треньор, спечелил е много и носи свой собствен чар.Той е страхотен мотиватор за отбора. Винаги е давал много на отбора, както на терена, така и извън него.
 
Успя ли да ви изненада в някой конкретен аспект?
 
Изненада ме способността му да се приспособява към средата незабавно. Той се поставя пред всички и обира негативите, качество което в отбор като Рома може да е решаващо.
 
Как бихте описали Николо Дзаниоло?
 
Той е много млад, а вече има две серизни контузии зад гърба си. Всички очакваме от него да стане голям шампион, но тепърва му предстои да доказва много.Заради всичко, което му се случи дотук на терена и извън него, той трябва да тренира и работи още по-усилено. Той трябва да се обгради с хора, които да му помогнат да узрее  психически и от професионална гледна точка. Това, което се случва извън терена е фундаментално за един играч, но той има голям потенциал и може да направи страхотна кариера. Нека си говорим за това след 10 години, за да видим какво ниво ще достигне. Желая му само най-доброто.
 
Тами Ейбрахам имаше голямо влияние в първите кръгове, какви са впечатленията ви от него?
 
Той е играч на международно ниво, идва от Челси, а отделно от това е и доста млад. Успя да се хареса на феновете. Добър е технически, но и същевременно се бори много. Сигурен съм, че ще се справи в Рома и ще остави отпечатък.
 
Ако трябва да заложите: Това ще бъде годината на...?
 
Надявам се на Лоренцо Пелегрини. Рома го оценява много високо. Той е силен и притежава всички морални качества, необходими да бъде лидер. Знае как да се държи, здраво стъпил е на земята и е много смирен и спокоен като човек. Той е достоен капитан.
 
Държите "короната" за най-възрастен голмайстор в Шампионската лига, но ако утре Златан Ибрахимович отбележи, ще подобри този ваш рекорд. Ще съжалявате ли или ще бъдете щастлив от този факт?
 
Той със сигурност ще го подобри, има различен манталитет от другите. Златан е един от най-добрите в света. Рекордите са за да се подобряват и аз ще бъда истински щастлив, ако точно той го подобри.Той все още може да даде много, защото кондиционно е в много добро състояние.
 
В момента се изявявате като футболен мениджър и управлявате скаутска агенция. Може ли да назовете имена на таланти, които заслужават да бъдат следени вбъдеще?
 
Поех по нов път и се чувствам комфортно.Това е трудна работа, но успя да ме заинтригува сериозно и смятам, че мога да се справя добре. Има много добри млади хора, но те имат нужда от търпение. Нуждаят се и от правилния мантелитет и подход, за да постигнат нещо, в противен случай се сриват главоломно.
 
Автор: Алекс Иванов