Наставникът на Рома Пауло Фонсека поиска от своя тим да „поеме инициативата” срещу Сампдория в дебютния мач на Клаудио Раниери начело на генуезци. Португалският специалист, който кара своя първи сезон в Серия А, не пропусна да говори и по темата за множеството контузии в своя лагер, като хвърли отговорността за тях върху претрупаната от мачове програма.

„Очевидно очаквам това да бъде един труден мач, тъй като Рома е спечелил е само две от последните си 10 гостувания срещу Самп”, коментира Фонсека. „Те тъкмо смениха треньор и доведоха Клаудио Раниери, така че ще бъдат настроени за битка. Освен това ги има и предупрежденията за лошо време, а всички тези обстоятелства създават една тежка обстановка.”

„Раниери е страхотен треньор, има много опит, така ще се опита да внесе дефанзивна стабилност в един отбор, който изпитва трудности. От нас зависи да намерим успешен път срещу това, но моите момчета са свикнали да поемат инициативата.”

„Не се тревожа от настоящата липса на голове, защото винаги създаваме положения. Срещу Каляри имахме 10-12 възможности. В тренировките се концентрирахме върху завършващия удар, работихме здраво с играчите.”

Рома все още не е наясно дали ще може да разчита на звезда като Един Джеко, който получи фрактура на лицето, за която няма подходяща предпазна маска. „Джеко тренира с отбора вече два дни. Състоянието му не е идеално, но ще проведем една последна тренировка, за да решим може ли да го ползваме през уикенда. Диего Пероти и Алесандро Флоренци са на разположение, тренираха непрекъснато в хода на седмицата. Хавиер Пасторе или Давиде Сантон също са способни да играят в полузащитата, като тествахме и тези опции.”

„Контузиите представляват проблем и на клубно, и на международно ниво, тъй като всяка седмица виждаме колко много травми се получават, докато играчите са с националните си отбори. Модерният футбол убива и най-великите играчи, защото не е в човешките възможности да играеш по толкова много мачове. Тези, които се изявяват на най-високото ниво, го потвърждават”, добави Фонсека, който ще изгледа утрешния мач от трибуните заради наказание след гневните си изблици срещу съдиите в двубоя с Каляри (1:1).