Днес ще бъде изигран 16-ия кръг в Серия А. Цели 10 мача ще приковат вниманието на феновете на италианския футбол, като с най-голям интерес се очаква дербито между Милан и Ювентус. 

Getty Images
24 снимки

В един от останалите двубои, съставът на Кротоне се изправя срещу Рома. Домакините в предстоящия мач, загубиха тежко през уикенда от Интер с 2:6 и ще искат да се докажат срещу друг именит клуб. Треньорът на последния в италианския елит Джовани Стропа не спести добрите думи за съперника, но предупреди римския гранд, че неговият тим няма да излезе като обречен срещу "вълците". 

"Много уважавам Рома и поздравявам Паоло Фонсека за чудесната работа, която върши. Сега, Рома изглежда впечатляващо, а класирането им в таблицата е съвсем заслужено. Те са трети, а ние сме последни, но в никакъв случай няма да излезем на терена със съзнанието, че вече сме загубили. Срещу Интер показахме добри неща, особено през първото полувреме, след което просто класата на Интер си каза думата. Ние имаме своите шансове и ще търсим силно представяне срещу още един голям отбор в Италия. Разговарях с момчетата и смятам, че сме готови да дадем най-доброто“, коментира Стропа.