Столът на Паоло Фонсека отново изглежда сериозно разклатен. Рома е в серия от 3 мача без победа, а отпадането от Купата на Италия във вторник вечер притесни ръководство и фенове. Загубата от Специя още на осминафиналната фаза не бе приета никак добре от тифозите на „джалоросите“, а преди това тежкото поражение в дербито на „вечния град“ от Лацио с  0:3 накара доста анализатори в Италия да заговорят за смяната на португалския специалист. 

28 снимки

Тежките поражения от Наполи с  0:4, и Аталанта с 1:4 също  карат шефовете на "вълците" да търсят различни решения. Според информации в италианските медии, макар и Рома да е на четвърто място в Серия А, настроенията на ръководителите към Паоло Фонсека не са особено приветливи, най-вече заради някои колебливи резултати. 

Все пак, наставникът ще бъде на скамейката за съботния мач със Специя, а "римляните" ще търсят своя реванш срещу тима на Андрей Гълъбинов. За евентуални наследници на бившия наставник на Шахтьор се спрягат имената на Макс Алегри и Маурицио Сари. Възможни опции са също така Лучано Спалети и Валтер Мадзари.