От УЕФА осъдиха остро поведението на феновете на Рома преди първия двубой от полуфиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул, завършил с разгромна победа за мърсисайдци от 5:2. Както е известно, агитка от около 20 ултраси на "вълците" причакаха привърженици на домакините и ги пребиха с колани и бухалки. 

Италианци почти убиха фен на Ливърпул, двама в ареста

При инцидента пострада тежко 53-годишен фен на Ливърпул, който е с тежки наранявания по глава и в момента е в болница в критично състояние. Седем участници в мелето пък са арестувани.

От УЕФА публикуваха официално съобщение, с което подкрепиха семейството на пострадалия и заявиха, че ще вземат необходимите мерки:

"В УЕФА всички сме шокирани от подлата атака преди мача в Шампионска лига. Нашите мисли сега са със семейството на пострадалия. Такива, които нападат по този долен начин, нямат място във футбола. Ще изчакаме докладите от мача и ще преценим какви дисциплинарни мерки да предпиемем."

Ливърпул първо смаза, а сетне възкреси Рома

Ръководството на Рома също осъди поведението на тифозите:

"Тази малка групичка донесе позор за клуба и мнозинството привърженици на Рома, които се държаха на ниво на "Анфийлд". Няма място по стадионите за такъв тип поведение и Рома ще съдейства на Ливърпул, УЕФА и властите по този случай."