Испанският национален вратар Пау Лопес осъществи преминаването си от Бетис в Рома, обявиха двата клуба. 24-годишният страж подписа петгодишен договор с италианския тим от столицата, който заплати за услугите му 23.5 млн. евро.

„Почти невъзможно е да откажеш на клуб като Рома. Това е крачка напред в моята кариера и съм готов за новото предизвикателство“, сподели Лопес във видео на официалния сайт на Рома. Испанецът е четвъртото ново попълнение на „римляните“ през лятото след Амаду Диавара, Брайън Кристанте и Леонардо Спинацола – тимът вече похарчи над 100 млн. евро за трансфери.

Лопес започна кариерата си в Еспаньол, изигравайки 78 мача за тима, преди да отиде под наем за един сезон в Тотнъм, където не изигра нито един мач за „шпорите“. Впоследствие той се присъедини към Бетис през 2018. Единственият мач на Лопес за националния отбор дойде като резерва на Кепа Арисабалага в 75-та минута в приятелската среща с Босна и Херцеговина миналия ноември. Той допусна единственият гол в мача три минути след появяването си в игра. /БГНЕС