Легендата на Рома и италианския футбол - Даниеле Де Роси обяви, че е сложил край на кариерата си още когато е напуснал Рома. Де Роси сподели своите чувства и как е преживял напускането на „вълците“.

Италианецът игра 18 години за „джалоросите“ и се превърна в истинска икона на Рома и цяла Италия. Ето какво добави още Де Роси, който наскоро обяви своето оттегляне от футбола след кратък престой в аржентинския гранд Бока Хуниорс.

„Когато разбрах, че трябва да напусна Рома се почувствах много тъжен, но не обвинявах никого. Още тогава почувствах със сърцето си, че всичко свърши. Дадох толкова много на този клуб и в онзи момент огорчението в мен беше голямо. Това, че не получих предложение за нов контракт наистина ме съсипа. Бях разбит и просто усетих, че тук дойде краят. Сякаш една врата се затвори и за мен всичко приключи, но искам едно да стане ясно, никога не съм обвинявал собственика Джеймс Палота за нищо, не му се сърдя, не съм му обиден. Следя всичко, което става в Рома и зная, че там се готви смяна на собствеността, но никой все още не се е свързвал с мен. Нормално е да искам да се върна един ден, Рома е нещо прекрасно в моя живот. Също така искам да кажа, че получих много оферти от Серия А, но исках да играя само за Рома. Не желая никой да ме разбира погрешно, в Бока Хуниорс оставих прекрасни хора и пазя страхотни спомени, но за мен Рома винаги ще остане нещо велико. В Аржентина имам много приятели и до днес съотборниците ми в Бока ми пишат и изпращат най-различни съобщения. Питат ме как съм, загрижени са за мен и ме търсят за съвети, а някои от тях ми споделят, че биха искали един ден да заиграят в Италия“, завърши легендарният футболист.

 

Автор: Делян Калинков