Наполи надви Рома с 1:0 в Дерби дел Соле. Единственото попадение в мача от 11-ия кръг на Серия А бе дело на Виктор Осимен в 81-та минута. 

Guilliver/GettyImages
21 снимки


КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


Само за 20 секунди Наполи вече създаде положение пред вратата на "вълците", Лосано проби и центрира, но топката бе изчистена. Това бе само за кратко, последва второ центриране, а там защитникът на Рома - Крис Смолинг, беше близо до това да си отбележи автогол.

Камара налетя футболист на Наполи и успя да открадне топката в 9-та минута и след това намери Ейбрахам вляво, който не отигра положението добре. Нападателят на "вълците" направи нещо между подаване и удар, а топката мина встрани от вратата.

В 16-та минута Дзаниоло от Рома бе изваден след добър пас на Карсдорп, но футболиста на "вълците" беше бързо затворен и не успя да стреля.

Първият точен удар за Наполи в мача дойде чак в 27-та минута, когато добра комбинация изведе Жиелински на добра позиция. Той опита изстрел от границата на наказателното поле. Плътният му удар обаче попадна близо до Руи Патрисио, който спаси с лекота.

Страхотен шанс за гостите в 35-та минута! Центриране към далечната греда намери Лосано там, а той се опита с акробатично изпълнение да нанесе удар, но не успя да бъде точен. Равенството остава. В 38-та минута Ндомбеле получи пас в наказателното поле и си бутна топката, опитвайки се да се измъкне от няколко защитника. Руи Патрисио побърза да се хвърли в краката на футболиста на Наполи, но Ндомбеле си бутна топката и преодоля вратаря, ръцете на стража обаче попаднаха в краката му и Ндомбеле се озова на земята. Съдията отсвири дузпа веднага, а след това ВАР се намеси и дузпата беше отменена.

Първата добра възможност за второто полувреме беше на сметката на Наполи, още в 49-та минута, когато Лосано получи шанс да стреля. Само страхотната намеса на Руи Патрисио запази равенството.

Гостите продължиха да натискат, в 53-та минута се откри нова добра възможност за тях. Жиелински спечели топката на центъра и спечели много пространство, след което подаде към Кварацхелия, който финтира един защитник на "вълците" и си отвори коридор за изстрел, но там друг от футболистите на домакините скочи на шпагат и блокира удара.

Крис Смолинг разочарова гостите. В 61-та минута Жиелински получи добро центриране на далечната греда, той опита да стреля, но защитника на Рома се намеси страхотно. Последва корнер, а след разбъркване в наказателното на "вълците" - Виктор Осимен, получи страхотен шанс да реализира, но не уцели вратата.

Страхотна контраатака на Наполи в 70-та минута остави Осимен очи в очи с вратаря на Рома. Нападателят стреля до Патрисио, но топката мина и на сантиметри от вратата. 

Осимен получи дълъг пас дълбоко в половината на Рома, а там Крис Смолинг не бе убедителен срещу нападателя на Наполи, който се измъкна с топка в краката. Този път Виктор Осимен нямаше как да сбърка и изпрати топката във вратата.

Рома Наполи

източник: SofaScore

FT РОМА – НАПОЛИ 0:1

0:1 Виктор Осимен 81'

Серия А, 11-и кръг

Съставите на двата отбора:

РОМА: 1. Руи Патрисио – 23. Джанлука Манчини, 6. Крис Смолинг, 3. Рожер Ибанйес – 2. Карсдорп, 20. Камара, 4. Брайън Кристанте, 37. Леонардо Спинацола – 7. Лоренцо Пелегрини – 22. Николо Дзаниоло, 9. Тами Ейбрахам

Старши треньор: Жозе Моуриньо

НАПОЛИ : 1. Алекс Мерет – 17. Матиас Оливера, 5. Жуан Жезус, 3. Ким Мин-Джей, 22. Джовани Ди Лоренцо – 20. Пьотр Жиелински, 68. Станислав Лоботка, 91. Танги Ндомбеле – 77. Хвича Кварацхелия, 11. Лосано 9. Виктор Осимен

Старши треньор: Лучано Спалети


Главен съдия: Масимилиано Ирати, Италия

Стадион: „Стадио Олимпико“, Рим, Италия