В неделната вечер, Фиорентина изигра един от най-силните си мачове за този сезон. И това обаче не помогна на „виолетовите“ да спечелят трите точки срещу Рома. Двубоят бе изключително важен и за двата тима, тъй като се борят за европейско участие през новата кампания. Точката може да е добре дошла за „вълците“ с оглед развитието на мача, но в „ла виола“ за пореден път бяха изключително разочаровани от развоя на срещата.

Наставникът на тима от Флоренция Винченцо Италиано не скри своето разочарование след пропуснатата победа и заяви, че Фиорентина не може да си позволи повече подобни грешки.

„Трудно е да се говори след такова развитие на мача за нас. Сами сме си виновни, защото изпуснахме много важна победа, която щеше да бъде от ключово значение. Когато водиш в резултата с 2:1 и получаваш дузпа едва ли можеш да желаеш повече. Ние отново не можахме да се възползваме от шанса, който ни бе даден и очевидно имаме своите проблеми. Тренираме изпълнения на дузпи, но явно проблемът е сериозен, защото доста често през сезона се случва да пропускаме от бялата точка. Другият голям проблем пред нас е, че не успяваме да запазим концентрация до края на мачовете. Може да се представихме чудесно срещу Рома, възможно е да заслужавахме победата, но резултатът отразява друго. Няма на кого да се сърдим, освен на себе си, защото отново пропуснахме идеална възможност за важни три точки. Едва ли мога да кажа повече, просто ще продължим да работим, ще опитаме да извлечем и позитиви от този мач и се надявам, че скоро ще решим проблемите си“, каза Италиано.