Иконата на италианския футбол Франческо Тоти май намери интересен начин да запълни свободното си време, което се увеличи многократно след напускането на директорския пост в Рома по-рано през годината. Изглежда 42-годишният бивш нападател ще стане част от телевизионния риалити формат Hunted.

Тоти се раздели с футбола през юни, като направи и скромен опит да стартира актьорска кариера. Сега обаче той ще участва в специалното италианско издание Celebrity Hunted, в което известни личности от Апенините са принудени да бягат от елитен тим ловци. Обикновено срокът, в който трае надпреварата е 25 до 28 дни, като целта на бягащите е – стига да не бъдат заловени преди това – на последния ден да достигнат определена точка на спасение. Всеки от тях, който успее, получава дял от общия награден фонд. Във Великобритания вариантът Celebrity Hunted се проведе в съкратен двуседмичен срок.

Не за първи път Тоти участва в риалити формати, предназначени за телевизионния екран. По-рано той имаше поява в Grande Frattello VIP – италианския еквивалент на „Биг Брадър”.